BLOGGER TEMPLATE

Pages

26 April, 2010

million sorry!

: MODE EXAM :

tiada bebelan mahupun cerita yang ingin aku coretkan kali ini melainkan aku ingin meluahkan berpatah-patah kata sempena peperiksaan yang bakal menjelma :

aku hanya ingin :

* memohon ribuan kemaafan daripada sesiapa sahaja yang mengenali aku atas semua kekhilafan aku dan kelemahan aku selama ini.

* aku acapkali menyakiti hati korg semua samada secara direct even indirect, aku pinta kemaafan. sesungguhnya, bumi mana tidak ditimpa hujan. dan manusi semua tidak sempurna

* halalkan segala-galanya. kalau hutang korang nk halalkan pon orait gak. hehe~

*dan doakan lah kejayaan aku yang bakal menghadapi peperiksaan xlama lg. semoga aku dapat menjawabnya dengan tenang, senang dan mudah. dan semoga aku xperlu nk repeat paper dan boleh balek MALAYSIA dengan sewenang-wenangnya. hehe~

*semoga kalian semua dirahmati ALLAH kerana telah memaafkan aku dan aku pon telah memaafkan korang. dont worry!

have a nice day and thanks!
salam imtihan.

14 April, 2010

save THEM !

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH.

sempena hari palestin ini, dan juga untuk menyokong PERUBATAN mesir dalam melancarkan kempen palestin serta pemboikotan barang-barang muqotaah, tertarik untuk bagi korg tgk video youtube yg menyayat hati *for me laa*.
LET`S SEE!

video


*da pna tgk ker? ok. sila tgk video ni dan buat mcm anda baru first time tgk! hehe*

SUDAH MELIHAT? OK. MARI BUAT TAG DI BAWAH.
*feel free to do it, even ur name are not included in my tag`s list. thanks*

ANDA HANYA PERLU :

*MENJAWAB SOALAN DI BAWAH*

1. Apa maksud kebebasan bagi anda?
2. Pada hemat anda, sebagai seorang rakyat Malaysia, adakah anda bebas di negara ini?
3. Pernah anda membayangkan hidup di negara yang sedang berperang? Apa perasaan anda?
4. Jika anda diberi peluang untuk ke Palestin, Iraq atau Afghanistan, apa yang anda mahu lakukan.
5. Jika soalan nombor empat tidak mungkin akan berlaku untuk anda, apa yang anda mahu lakukan dari jauh?

*TAG SERAMAI YANG BOLEH*
(sila luangkan masa anda utk buat tag ini.!!!)
* * * * *

JAWAPAN TAG :

1. kebebasan itu bermaksud saya bebas or tidak terikat dengan apa-apa yang menyeksakan or benda yang xsuka di buat.
2. di malaysia? TERLALU BEBAS, sampai saya rasa rimas dengan kebebasan itu.
3. PERNAH! takut, seram, trauma and rasa nak lari dari negara tu, kalau boleh nk join berperang sama-sama and sanggup mati di medan perang, daripada hidup dalam sengsara.
S E R I O U S! ^__^
4. saya mahu memberikan bantuan daripada segi perubatan dan psychologi. insyaallah. nk berperang tiada ilmu tersebut.
5. mendoakan mereka, menderma dan paling penting sekali MEMBOIKOT BARANG2 ISRAEL!!!! chaiyok! ^__^

SAYA TAG :

*xlarat da nk tag ramai2, sape nk buat, silakan tafadhol masykurah. mafish musykillah.*
*ok saya sengaja tag ajk PERUBATAN, nk tgk dorg wat ke x? hehe~*


13 April, 2010

baiti jannati

me impatient! nak pindah uma baru. ^__^
jemput2 la ye dtg to my new house! ohaha~
ahlan wasahlan wamarhaban bikum..
and ah-ha dun forget come and give ur beautiful hands for bring my things to my new house.
*bak kata org sambil menyelam minum air, smbil tgk uma baru angkat la skali*

enough! story telling, lets tgk my NEW HOUSE.. lai.. lai.. jmput tgk! ^__^

            *wont believe it ryte? dah ckp da. law tnjuk bukannya korg cya *



tadaa~ ok.! kali ni serious i tipu! ni pon bukan uma baru i! :D
ini uma mr google yg carikan. 



rumah ini S E R I O U S bakal bukan  my new house.

owh. mimpila nak dapat uma secantik ini di egypt. kalo ada, xsanggup kot nk sewa, gerenti mahal giddan. uma setinggan pon da mahal kat sni, apatah lagi banglo. mimpi je la awok oi.!
anyway, salam imtihan n selamat pindah uma pd sape2 nk pinda uma.!
have a nice day!
cau cin cau.
 

09 April, 2010

Doa menghadapi peperiksaan...

 Bismillahhirahmanirahim.
salam imtihan semua. Dalam mode exam ni, mmg sedikit emo. Takut la, riso la. Normal la tuh, nama pon exam kan. redha je la. ini tanggungjawab kita sebagai seorang pelajar. Jangan alpa. tapi ingat, belajar-belajar jugak, kita kena ingat sape yg memberi kejayaan dan kefahaman kepada kita kalau bukan ALLAH S.W.T. so, apa-apa masalah RUJUK ALLAH dahulu. jangan asyik khusyuk dok blaja, solat dilambatkan. tidak berkat ye kawan2.! ALLAH harus diutamakan. and as usual, MAKSIAT harus dijauhkan (peringatan utk aku) :( so ni ade sikit doa-doa utk aku kongsi. ade banyak jek lg yg korg bleh amalkan. tapi ini antaranya. Selamat mencuba dan tatkala berdoa tu, doa dengan YAKIN dan IKHLAS kerana ALLAH! insyaallah.. SOLAT HAJAT DAN TAHJUD diperbanyakkan (kalo boleh bgn malam2 utk study, ape salahnya buat sekali solat ni kan. dua rakaat jek. xlama pon, nisa`!! *ingatan utk aku*)
 DOA DIBERI KEFAHAMAN
Maksudnya: "Wahai Tuhanku, kurniakanlah kami fahaman nabi-nabi dan hafalan para rasul
serta mendapat ilham dari para malaikat yang hampir denganMu,
juga kurniakanlah kami kesihatan Wahai Tuhan Yang Amat Pengasih"
amalan tambahan : cuba amalkan sebelum membuka buku, ambil wudhu` dan membaca ayat alquran. paling koman satu page pon jadilah.

DOA MASUK DEWAN
Ya Allah, persiapkan kami mengenai dengan urusan kami dengan petunjukMu)
amalan tambahan : sewaktu nak masuk, langkah dengan kaki kanan. Baca ayat qursi, dan selawat sebanyak yang mungkin. 
DOA KETIKA LUPA
Maksudnya: Maha Suci Tuhan yang tidak pernah tidur dan tidak pernah lalai,
Wahai Tuhanku, ingatkanlah aku apa-apa yang aku lupa)

 amalan tambahan : selawat banyak dan tarik nafas dalam. boleh juga baca ayat surah al-kahfi ayat: 24.

AMARAN : korang jangan plak time nk exam jek baca, habis exam jek. terus tak doa. Lepas exam juga kena terusan berdoa, agar dilembutkan hati penanda kertas soalan agar memberi markah yang baik kepada kita. dan sebagainya. Apa-apapon, USAHA nak gak. korang baca la segunung uhud doa sekali pon tetapi usaha takda, NOTHING! USAHA, DOA DAN TAWAKAL. semoga kita semua mendapat kejayaan yg cemerlang di dunia mahupun akhirat.


p/s saling mendoakan antara satu sama lain. antara doa yang senang ALLAH kabulkan adalah doa utk dirinya sendiri dan juga saudara-saudaranya lain. (doakan aku ye!)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger