BLOGGER TEMPLATE

Pages

31 December, 2011

Empat. Four. Arba`ah.

assalamualaikum.

sempena tahun baru, ada hadiah utk kalian semua.

^__^


PETUA PENTING IMAM SYAFIE.

4 perkara menguatkan badan

1. makan daging
2. memakai haruman
3. kerap mandi
4. berpakaian dari kapas

4 perkara melemahkan badan

1. banyak berkelamin (Student sekarang suka tengok blue)
2. selalu cemas
3. banyak minum air ketika makan
4. banyak makan bahan yang masam

4 perkara menajamkan mata

1. duduk mengadap kiblat
2. bercelak sebelum tidur
3. memandang yang hijau
4. berpakaian bersih

4perkara merosakan mata:

1. memandang najis
2. melihat orang dibunuh (err. tp kan saya mmg hari2 kena tgk org kena bunuh, sbb round sekarang pasal org mati. cmne? )
3. melihat kemaluan (cerita luncah included )
4. membelakangi kiblat

4 perkara menajamkan fikiran:

1. tidak banyak berbual kosong
2. rajin bersugi (gosok gigi)
3. bercakap dengan orang soleh
4. bergaul dengan para ulama

4 CARA TIDUR:

1. TIDUR PARA NABI- Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit dan bumi.
2. TIDUR PARA ULAMA' & AHLI IBADAH Miring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solat malam.
3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBA Miring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyak dimakan.
4. TIDUR SYAITAN Menelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka

Now, I knew kenapalah kadang2 payah betul ilmu nak masuk.
Jadi sempena tahun baru ini, mari kita elakkan perkara-perkara di atas dan ikut petua Imam Syafiee.

ok anak-anak? ;)

bagus.

SELAMAT TAHUN BARU dan SEMOGA AMALAN KITA BERTAMBAH DARI HARI KE HARI.


SUMBER : ciplak dari facebook. =)

sila sebar-sebarkan, benda baik apa salahnya berkongsi, bukan ?

S E L A M A T B E R A M A L !

28 December, 2011

now, i knew.



assalamualaikum.

Hai, everybody.

Antara genre movie yang aku suka tengok adalah aksi. Yes, action movie. Tak mengantuk dan nice. :) Hari tu, baru tengok citer Mission Impossible : Ghost protocol. Boleh tahan. Kejap lagi nak tengok movie Cowboys Vs Aliens.

Anway, dulu kecik-kecik, kalau ade je citer aksi tak kisah la jepun ke cina ke Indon (ada ke) ke english semua aku tengok walau aku tak faham sepatah pon. Salah satu sebab aku minat movie aksi, sebab ayah aku terrer silat kot. haha. Ada kaitan ke? *ignore*. Tengok diorang berlawan then ada pistol bunuh-bunuh, buat aku excited. Diorang hebat, bagi aku la, ape yang ada kat sekeliling diorang capai boleh digunakan untuk melawan musuh. At the same time sebenarnya aku sedang belajar, so in case *mintak dijauhkan* kalau ada musuh serang aku, sekurang-kurangnya aku tahu, apa aku patut buat dgn benda yang aku capai, tak de lah kaku tercengang and redha je diri kena kacau. Bijak kan? hehe.

Dulu kan bila aku tengok aksi film ni, Mula-mula aku ingat kalau diorang tembak orang maksudnya orang yang kena tembak tu mati betul-betul, ye la sebab darah keluar kan. Nasib akak aku betulkan fahaman aku tu, so buat aku tertanya-tanya macam mana plak darah boleh kuar tanpa mati. So untuk tahu benda ni, aku lagi suka tengok cter aksi untuk pastikan cammana la dia kuar. Sampai lah aku tertengok, oh rupa-rupanya dorang letak blood pack kat dalam baju. Baru tahu.

automatic pistol

Then, habis kisah pasal darah keluar. Tiba-tiba aku tengok cita pasal pistol2, buat aku jadi lagi tertarik. Wah macam best je pistol ni. Keluar asap tu bila tembak, and kadang-kadang keluar api. Jakun kot. kecik-kecik dulu mana aku main pistol-pistol, aku mesti la main anak patung. Pernah berazam, lepas tengok movie yang ada pistol, aku terdetik, pasni kalau keluar shopping ngan mama nak beli pistol la, tak nak beli anak patung. Tapi nama pun perempuan, sampai je kat kedai mainan, tengok patung-patung yang comel dan berwarna warni dengan aksesori2 baju dan beg yang comel buat aku tak ingat langsung pasal pistol. Kalau letak pistol mainan kat sebelah anak patung tu pon, aku percaya mesti aku tak kan perasan kewujudan dia. he he he.

Aku pernah main satu permainan ni. waktu kecik-kecik la, budak laki ajar. Waktu musim duku, berlambak-lambak la orang bawak duku nak bagi cikgu la, bagi budak-budak la. Budak laki ni sangat kreatif, aku tak ingat nama dia. Dia bukak pensel mekanikal tu, then cabut semua elemen-elemen kat pensel tu dan tinggalkan batang. Then dia amik batang, cucuk kat kulit duku, then amik lidi, tolak laju-laju kat kulit duku yg terlekat kat pensel tu. mcm pistol. Keluar asap. Kalau aim dekat2, boleh sakit kot kena. Tapi serius best.



Time tu aku tiba-tiba rasa nak main pistol. Aku kuat berangan. Tapi apakan daya, angan-angan tu macam tak logik kan, so terkubur lah. Sampailah aku masuk tingkatan 4, time tu aku baru pindah sekolah. Masuk SMAKJ, then aku masuk persatuan KADET POLIS, before ni kat sekolah-sekolah lama aku masuk PBSM, tapi aku rasa PBSM itu boring walau sebenarnya aku suka pasal doktor-doktor ni. Dan alhamdulillah, satu hari tiba-tiba kitorg tingkatan 4 ni, ade satu program kerjasama dengan Polis Kluang, ada pertandingan menembak M-16. Gila la, time tu happy gila sakan. ye la, selama ni kumpul je niat nak tembak-tembak ni, sekali bila ada offer camni, macam pucuk di cita ulam mendatang.

Serius best. Menembak sebanyak 10 butir peluru dengan percuma pada umur 16 tahun adalah sangat best oke. korang hado? Then rezeki tak disangka-sangka lagi, sekali lagi aku main M-16 dekat PLKN KEM PAGOH, kali ni heaven sikit, aku main 30 butir peluru. 15 utk tembakan percubaan, dan 15 peluru lagi untuk pertandingan. Pasti lah, aku tak menang. hehe. pegang pon tak betul. Tersasar banyak sangat. Bagus la, sekurang-kurangnya aku tahu, ini bermakna kerja polis or askar ni tak sesuai untuk aku. :D

Dah dapat pegang M-16, otak aku duk terpikir pulak, (suka sgt fikir benda merepek =.=) macamana la peluru tu boleh keluar, pastu boleh pergi jauh plak tu. katakan lah korang duduk 10 meter, kalau ko aim kat target tu konfirm boleh kena. Selama ni simpan, dan akhirnya hari ni aku tahu juga. Setelah belajar Mechanism of action fire arm dalam forensic. Hebatnya ALLAH, memberi ilham pada manusia mencipta alat seperti ini. Hanya dengan beberapa part seperti jarum dan meletakan 3 bahan kimia seperti (mercury fulminate, potassium chlorate, glass powder) dan ditambah dengan gun powder mampu menjalankan bullet jauh dan laju. Masya-allah.

Dan serius aku tak sangka, sebab aku tak terfikir langsung pon belajar medic pun kitorang kena belajar pasal pistol dan senapang ni. Siap kena tahu nama-nama setiap part kat setiap fire arm ni, jenis-jenis dia, apa bahan-bahan dalam dia, and macam mana cara-cara nak buat tu. serius, unexpected. Alhamdulillah, kini aku dah tahu macamana peluru boleh bergerak keluar dan sejauh itu. syukrillah. Makin lama aku rasa bidang medic ni makin best, lagi-lagi la round aku sekarang adalah Toxicology dan Forensic. Memang round yang sangat best walaupun sedikit geli dan meloyakan, sebab akan melihat byk gambar-gambar mayat dan tulang yang mengerikan dan menjijikan.


Aku jadi makin suka pada medic dan tahun 4.
Hey forensic and toxic, I LOVE YOU. :)
Nak score 40/40 untuk final round tak lama lagi.
Doakan ye, kawan-kawan :)

*buh-bye*




24 December, 2011

Dont do this.


Menitis air mata. Nauzubillah. Sampai hati anak dia buat mak dia macam tu.
Buat aku tiba-tiba teringat mama, nak call sekarang mesti mama tengah tidur. :(

Ya ALLAH, aku bermohon padaMu agar jauhkanlah aku daripada sifat-sifat anak derhaka seperti ini.
Panjangkanlah umur ku dan umur mama ku agar aku dapat berbakti lagi untuk mama ku.
Dan dapat membalas segala jasanya dan berbuat kebaikan padanya sebanyak yang boleh.

Ya Rabbi, jagalah lisanku daripada menguris hati mama ku samada secara sengaja atau tidak.
Jagalah juga perbuatan ku, tingkah laku ku agar aku tidak menyakiti mamaku.

Ya Rahim rahmatilah mama dan abah ku dan sayangi lah mereka sebagaimana mereka telah menyayangi ku sjak kecil lagi.

Ya Rahman, temukanlah aku dan keluargaku kelak di syurga.

Ya ALLAH perkenankanlah segala doa-doa ku dan doa-doa ibu bapa ku. aminn.


sesungguhnya :

al-jannatu tahta aqdam il-ummahat

"Paradise is under the feet of mothers." :)


17 December, 2011

Perkahwinan.


Assalamualaikum.

Tadi update kat Twitter,

"Bestnya kalau ada yg bagi lagu kat aku dan maksudkan betul-betul untuk aku"

Buka mention dapat satu lagu. Daripada hosmet terchenta,


: ni ha! lgu utk ko.dgrkan youtube .

Lagu kahwin??!! Nak suruh aku kahwin ke? argh. haha. jangan risau, saya takkan langkah bendul anda :)

Orang dah bagi lagu ape lagi aku pun dengar, sedap suara saloma ni. Dengar lagu ni buat fikiran aku menerawang pasal akak aku. Macam mana la persiapan diorang? Rumah kemas ke belum? Kesian mama terpaksa buat sorang-sorang. Nasib si perantauan, tak boleh nak tolong diorang. Kalau tak mesti aku paling semangat. =.=

Aku teringat pasal lagu untuk perkahwinan akak aku. Aku dah cadangkan kat mama supaya pasang lagu-lagu nasyid berunsur perkahwinan or percintaan. Tetapi bukan lah bermakna aku menolak mentah-mentah untuk dipasangkan lagu etnik kreatif or 90-an, nak pasang silakan tapi selang seli dengan nasyid or time pengantin datang je ke boleh je tapi tolong JANGAN ADA KARAOKE.

Mungkin akan ada orang cakap, payah la hidup karaoke pun tak boleh. Aku bukanlah tergolong dalam orang yang buat ini tak boleh itu tak boleh, aku simple je cuma aku bantah karaoke atas sebab-sebab di bawah :

1) Suara itu aurat

- Serius aku tak kisah kalau setakat pak cik2 or abang2 yang nak nyanyi, silakan. Korang menyanyi semerdu, selunak, setinggi, setidaksedap mana pon suara konfirm tak de orang kisah. Masalahnya aku rasa penyertaan untuk karaoke kat wedding ni biasa macam banyak perempuan je join. Setakat aku tengok la, kalau boleh dibuat KARAOKE HANYA UNTUK LELAKI, ok la (But,personally aku still xsuka even utk lelaki shja ---> rujuk sbb ke 2)

2) Membingitkan

- Believe me. Kalau korang dah nyanyi, konfirm akan syok sendiri. Lagi-lagi bila ramai orang tepuk, bagi bunga, orang buat bunyi "woaaaaaaa". Yes, mula-mula nyanyi sampai mulut tak nak buka, but then sampai peak point, believe me anda akan berada di minda subconscious. Then start la tarik suara sekuat-kuat hati. Gegak gempita dunia.

3) Terlampau kuat sampai menyakitkan telinga

- Kalau dah namanya karaoke konfirm pasang high volume. Orang nak makan time wedding pun tak selesa. Makanan pun akan kurang di digest secara tidak sempurna, muscle terkejut dan kita pon akan cepat2 pulun makan nak tinggalkan majlis tu sebab tak selesa.

4) Kutukan

- Nama manusia, aku pun kadang-kadang mulut ni jahat juga, semua orang pernah, tipu la sapa tak pernah. kalau orang nyanyi tak sedap, mesti akan TERkutuk, aku pun, tapi serius bukan sengaja la TER ok. TER only :D So, untuk mengelakkan hilang pahala bagi si pengkutuk dan di kutuk, baik tak yah buat. So bila benda tu takde, mulut kita konfirm takkan gatal akan mengata? Ye tak?

5) Kemesraan ukhuwah berkurangan

-Why? Ye lah kalau da pasang kuat dan nyanyi kuat-kuat, camne nak cakap? Terpaksa cakap kuat-kuat sampai nak terkuar anak tekak, kan dah tak best nak berbual. Nak cakap "sihat" terpaksa jerit kuat, bayangkan kalau nak bercerita, mampu ke? Tak nak cakap jerit2? ok we have another way which is whispering. Tapi konfirm orang kampung akan pandang slek plak sebab berbisik-bisik, sebab orang2 dulu kata berbisik-bisik = mengumpat. (pernah kena)

6) Kurangnya Komunikasi

- Kadang kala but not all. Kita lebih selesa untuk dengar lagu berbanding berbual. But for me, tak best la. Time wedding ni la nak jumpa semua sedara mara, sahabat handai, kawan-kawan yang lama xjumpa. Bukan senang nak kumpulkan semua serentak dalam satu masa. Kalau dah duk karaoke satu lagu ke satu lagu, diajak berbual pun tak mahu, jadi kera sumbang akhirnya.

7) Lagu permintaan karaoke selalu out of theme.

- Wedding. Kalau dah nama perkahwinan maksudnya tema dia kahwin la. Tapi percayalah lagu tak de nya pasal kahwin. Mesti banyak terbabas, pak cik2 akan minta lagu macam minta lagu kt radio, ikut suka mereka. Pernah pergi satu majlis kwen, time2 sampai tiba2 lagu ni (aku men type oh oh jeng, sbb ni je part lagu tu aku ingat)berkumandang terus tanya mama, kita ni tengah pergi majlis kawen thailand ke? Serius, sebab lagu semua thai. =.=

8) LAGU YANG BAIK ITU KAN NASIHAT.

- Hidayah itu datang daripada pelbagai bentuk. Daripada pemerhatian, pendengaran, pembacaan dan sbgnya. Wedding kat Malaysia, pasti Satu Malaysia, bukan bangsa Melayu je datang, Cina dan India turut serta. Well ini lah fungsinya, pasang lagu2 nasyid yang lembut, sedap, mana tahu kot-kot dorang dengar lagu-lagu tu terus dapat hidayah. Berganda-ganda pahala dapat malah dapat meramaikan umat Islam.

9) Lagu yang baik, kan satu doa.

- Pernah dalam satu majlis ni, orang karaoke lagu "Madu 3- P. Ramlee" , then mak sedara aku pernah kata "ni pasang-pasang lagu ni time kahwin, kang diam-diam sang pengantin lelaki ada niat nak pasang dua karang". Aku gelak. Ada betul juga. Kalau kita dengar lagu Maher Zain Barakaallah boleh mendoakan sang pengantin. Aman bahagia insyaallah =) Kita dengar pon sedapnya. Heartbeat maintain 70/min.

10) Rumah abah.

- kawasan kubur abah dekat je ngan rumah, langkah beberapa rumah terus ada rumah abah. :) mesti abah sedih dalam kubur kalau pasang lagu merepek-repek. Sikit banyak, saham itu abah akan juga dapat. Saya sayang abah, dan saya tak nak dia terseksa :) Even kalau pon rumah rehat abah jauh, aku still juga membantah untuk diadakan ini.

Kenapa panggil rumah? sebab itu lah rumah kita yang kekal abadi. Tak esok, lusa turn kita pula.


Ape-apepon, kita kembali semula asal usul tujuan walimatul urus, untuk merayakan sang pengantin dan memberitahu masyarakat bahawa mereka telah pun mendirikan masjid . :)

Hadits riwayat Anas bin Malik Radhiyallahu’anhu

Bahwa Nabi Shallallahu alaihi wassalam melihat warna bekas wangian pengantin di tubuh Abdurrahman bin Auf, lalu beliau bertanya: Apakah ini? Abdurrahman menjawab: Wahai Rasulullah, sesungguhnya aku baru saja menikahi seorang wanita dengan mahar seharga lima dirham emas. Rasulullah Shallallahu alaihi wassalam lalu bersabda: Semoga Allah memberkahimu dan rayakanlah walaupun dengan seekor kambing

(Shahih Muslim no:1437)


Ini pandangan aku. Maing-masing ada pandangan sendiri bukan?. =)


p/s harap-harap abg aku lembut hati atas permintaan aku ni. aminn~

02 December, 2011

4th year.

assalamualaikum.

Bila lama tak menulis blog, bila nak tulis rasa sangat janggal. Sangat.

Alhamdulillah, sekarang aku dah berada di tahun 4 dengan segala keberkatan dan nikmat daripada Yang Maha Kuasa. :)

Rasa macam banyak benda nak cerita but I dont know how to start it. Aku masuk tahun 4 dan tahun ini adalah tahun clinical years. Seriously, how to start eh? hurrm. Akhirnya, penantian aku untuk masuk clinical ahirnya tercapai. Sekarang saya belajar di hospital dah. Big grin.*jakun* . Selama ni jeles je tengok senior2 kuar masuk hospital, now I am here. :D

Tahun ni aku belajar 4 subjek, which are Ophthalmology, ENT (Ear Nose and throat), Forensic dan Toxicology and lastly ramai-org-kata-subjek-ini-bosan Community Medicine. Tahun ni dah start tengok operation and pelajaran lagi menarik tertarik. Seronok!

Senior-senior ramai kata tahun 4 ni tahun Honeymoon, tapi serius aku tak nampak mana honeymoon nya. Dengan unexpected examnya, kelas yang tersangatlah packed dan kelas yang sangat kecil dan kuantiti yang sangat ramai, serius tak nampak bulan madu itu. Bukankah bulan madu itu patut digambarkan seperti ini, "cuti yang banyak, kelas sedikit sahaja, takde exam langsung melainkan exam round, kelas hanya diduduki beberapa ketul manusia, dan kelas berhawa dingin"~~~ hoho. berangan!

Setepek aku kena sound kat twitter bila aku update ps honeymoon ni " BUDAK MEDIC MANA ADE HONEYMOON". Ye lah, ye lah, tak honeymoon, bittermoon. puas? :p

Anyway, setiap pelajar akan dibahagikan kepada 4 group dan masing2 akan masuk round bergilir2 untuk subjek2 kat atas tadi. Semua round berjalan selama 2 bulan dan lepas tu tukar. Macam group aku sekarang tengah round ophthalmology, so after 2 bulan kena tukar pulak round forensic lepas ni.

Sememangnya, aku ingat tukar round macam tukar shift kerja malam, punch card then balik rumah, rupa-rupanya tidak, exam akan diadakan for every each round, dan masuk 25% final marks dan markah dia 50 marks. Rugi la kalau tak study btol2 kan? 50 marks akan hilang mcm tu. Point aku sebenarnya tulis blog ini, tak lama lagi aku exam final round untuk ophthal pada 11 Disember dan seperti biasa,

"KORANG DOAKAN AKU YE. SEMOGA AKU CEMERLANG DAN PASS ROUND NI DENGAN JAYANYA, DAN DAPAT DOC DAN PATIENT YG MUDAH BG TOLERANSI DAN SOALAN PON TAK SUSAH DAN DOC LEMBUT HATI BAGI AKU MARKAH BANYAK. "

amin ya rabb.

p/s terima kasih korang yg doakan. Nanti bila aku ada clinic sendiri, aku bagi korang diskaun la tapi syarat datang klinik aku. hehe.

Lots of love,
♥♥♥♥♥♥♥♥♥
sayang korang. =)

10 July, 2011

mimpi taman tema.



saya nak pergi sini lagi,





ade roller-coaster...

yang boleh nampak 3 deretan piramid bila naik.



best! Rasa mcm kembali semula ke zaman kanak-kanak ribena




ada yang nak ikut?
(sila daftar nama)

daftar dan tunggu la sampai bila mana kitorang panggil
kalau tak di panggil maknanya

PENDAFTARAN KORANG DITOLAK.
SURAT MENYURAT, MAHUPUN SMS TIDAK AKAN DILAYAN.
EMAIL ATAU YM JUGA SENASIB

*hikhikhikhikhik.*

tapi errr.. saya perlukan musyrif.
ada sape2 sanggup?


23 June, 2011

sebab wujudnya mama ♥

assalamualaikum.

mama selalu pesan,

STUDY ni memang
sakit
perit
xbest
bosan
penat
letih

TAK STUDY ni memang
seronok
tak sakit
best
bahagia
gembira
xpenat

so, amik yang mana?

fitrah manusia mmg sukakan yang best2
so, should i take TAK STUDY?

then mama cakap lagi,
ye memang best TAK STUDY
tapi itu hanya utk jangka hayat yang pendek
seronok bahagia yang tak kekal
at the end kite yang akan menyesal
sebab amik kebahagian dulu.


PILIHLAH YANG TAK BEST DAHULU
kerana itu la yang menjanjikan kebahagian
kepuasan yang tak terhingga
mana ade org dalam dunia ni bersenang2 dr awal smpi akhir
then hidup dia senang?

semua org hadapi kesusahan
even nak masuk syurga pon
kite perlu berusaha
perlu gigih beribadah
mana ade tak solat, xpuasa
cume mengucap kalimah syahadah
boleh masuk syurga?

SEMUA NYA PERLUKAN USAHA.
USAHALAH SEHABIS BAIK
dan selitkan juga biar usaha itu kerana ALLAH
baru dapat keberkatan
jangan di set mind kan semua susah
anggap semuanya mudah
dan hadapi dengan ketenangan
usah risau dan syak wasangka
itu semua mainan syaitan.

adik bakal jadi seorang doktor kan?
jadi doktor mana boleh main2
nanti banyak patients mati
disebabkan kelalaian pd zaman belajar ni.

semua doktor di Malaysia dan di mana-mana sahaja
semua mengalami zon kesusahan dan kepayahan
seperti adik lalui sekarang
tapi at the end
tgk mereka berjaya bukan?
so, kalau org lain boleh
u also can do it, my lovely daughter. :)

usaha, doa, tawakal
insyaallah ALLAH akan lihat.
ALLAH itu tak zalim
Dia MAHA MENGETAHUI
ALLAH melihat usaha hamba-hambanya
Dia tahu ape yang terbaik
Dia tahu apa yang akan Dia anugerahkan
cuma jangan putus asa
lawan segala anasir atau sikap2 negatif!

mulakan dengan bismillah..
insyaallah kejayaan di hadapanmu~ =)

"percayalah, ALLAH tidak akan membebankan sesuatu itu pada hambaNya kalau dia tahu hambaNYA tidak mampu"

~adik sayang mama.~
^___^

19 June, 2011

exam itu periksa, periksa itu imtihan. :D

Assalamualaikum.

fuh lama sungguh aku xupdate blog. Biasalah busy konon-konon.

anyway,

Pejam celik, pejam celik akhirnya settle sudah 9 papers exam aku. Alhamdulillah. Tinggal lagi 5 papers. Sekejap jek masa berlalu. Apa yang sangat aku harapkan semoga papers aku yang lepas cemerlang sahaja hendaknya. aminn.. tawakaltu ala`ALLAH. Berserah dan tawakal pada yang MAHA ESA.

Tadi aku exam written parasitology. Komen? ahaha. mestilah no komen. aku serahkan padaNya, ape yg penting kite dah usahakan? Salah ke tidak belakang cerita. :) Dan sepatutnya, lusa adalah exam oral tapi tiba2 tadi tengah2 jawab MCQ, Head Of Department Parasite Dr Reda datang then dia cakap, hari ni adalah oral bagi budak2 Malaysia pukul 1. dan exam written kitorg habis 12.30. Ok korang boleh imagine x?

Mula-mula aku ingat aku yang salah dengar, ye la dalam jadual kata hari selasa, aku pun assume mungkin dia nak cakap kat arab sebelah ktorg kot. Sekali dia cakap, kalau kitorg tak nak boleh je buat hari Selasa. and i was OMG!! today? AFTER WRITTEN?? shocked sekejap, dari tadi elok-elok nga jawab MCQ, terus berhenti jap. Eh, bior benor ni.
Habis exam, ramai yang ajak pergi oral ari ni, ade gak yang ajak ari selasa. Bila pikir2, amik hari ni selasa ok gak, sebab hari ni blur gila kena penangan written ni. Tapi bila pikir2 balek, baek hari ni sbb nanti kena ulang balek parasite, at least kalau hari ni amik, balek dah boleh bungkus buku-buku parasite dan fokus pada subjek killer yang dah menunggu lepas ni. PATHOLOGY.
akhirnya setelah pikir-pikir, lama gak la kitorg decide amik ari ni and punya la cuak dan serabut smpi dah tak boleh nak baca dah. Just scan jek laju2 macam printer. Masuk tak masuk tepi cerita. Tahun ni agak pelik sedikit susunan nama. Tak pasal nama aku jadi antara yang terawal, padahal banyak jek lagi org nama yg bermula dgr A, I, F tapi duk belakang aku. Mungkin ikut arabic kot. entah! Dah bajet dah mesti akan jadi org terawal, sekali tup-tup, hah. jadi org paling last skali.

Doctor oral kitorang tanya setiap bab. jeles btol tgk bilik2 lain, kejap jek. Tanya pon soalan written tadi and parasites yang causes kan disease tu or nih. Kitorg punya soalan completely different and sure thing you have to read all chapters. Dr helminthology, protozology smpi anthropods. sebab tu lama. Sorang pelajar nisbah mcm 3 orang pelajar dr bilik lain. Lama gila kot tunggu dr pukul 1 smpi la nak dekat pukul 3. serius lama. Dan ade sedikit konflik, bila mana ktorg check nama, skali nama kitorg xde kt bilik tu. Dan bila pergi ke bilik2 lain, semua doktor kebanyakkan dah balek! cuak tak cuak. sekali tgk2, cikgu praktikal tu silap tgk nama. fuhhh.. nasib baik. Ada rupanya nama ktorg. saje je letewww. :D

Tapi tu la, Allah sengaja jadikan aku org terakhir utk bg aku chance tuk baca, tp biasalah dasar manusia yang xreti nak hargai. hehe.. ish apa nak jadi lah! Tapi ape-apepon alhamdulillah, dapat juga aku jawab soalan doctor. Jawab je la, btol tak xtaw. hehe. dan alhamdulillah sebab soalan kitorg tak la sepayah mana. Syukur~ Dan prof tu baik dan best! selesai akhirnya.
Dan kini. kini. kini. kini.
AKU BOLEH DAH MENGUCAPKAN SELAMAT TINGGAL PADA SUBJECT PARASITOLOGY!
WRAPPING TIME!! :)
even was sort of surprised of myself when I had finish my parasitology paper faster than I thought

bye2 ancylostoma duodenale. please, do not penetrate to farmers skin anymore. ok? :D


Dan aku berharap biarlah ini kali pertama dan kali terakhir aku menduduki exam parasitology. dan janganlah aku kena repeat. amin ya rabb. bantulah hambaMu ini Ya ALLAH..

AND TO MY DEAREST PATHOLOGY, WELCOME! PLEASE BE NICE TO MAMA, OK? :)

dan tolong tolong doakan kejayaan saya ye kawan2! saya sangat perlukan doa-doa kalian.

TERIMA KASIH. SEKIAN.

kata-kata akar hikmat : kalau suka jadi psycho, jadilah psycho! tapi jangan menpsycho-kan org lain :)

07 April, 2011

soley.. soley..

assalamualaikum.

First of all, nak cakap aku sudah sampai Egypt! hehe. dah berkurun smpi baru nak bgtaw kan. Dah habis da ops piramid. Pergi di taja, balek jugak di support. Terima kasih Malaysia. I`m proud to be Malaysian dan Johorian. Nape cter kt Jedah t tergantung cmtuh? sbb aku rasa mcm dah lama sgt kisah Ops tu, so rasa cm basi dah pulak klo nak post entry tu. Sape nak baca mintak password dari aku, ade jek dalam draft tu (mimpi lah aku nak bg :P)

ok. ok. bukan itu aku nak citer. Actually aku nak bgtaw, yang exam aku bulan 6 ni start, so sila doakan. Moga berjaya dengan sukses dan cemerlangnya! yeah! eh, itu pun bukan main story, actually aku nak komen pasal cita Kak Limah Balik Rumah!

Ketinggalan la ko! Aku terpaksa membuat pengakuan ikhlas lagi jujur serta tulus, sebenarnya aku suka Kak Limah eh! tak sebenarnya aku baru jek habis tonton cite kak Limah. FULLY! 100 % tanpa tutup-tutup mata. hehe. Lambat kan baru aku tengok? Ahahaha. biarlah, sepatutnya korang kena bg award, ingat aku senang nak tengok cite yang ada nama2 hantu ni FULLY tanpa perlu selindung balek bantal? Kira hebat oke! Tu la, sape yg g ckp yg kak limah tu cter hantu btol, hah, kan aku dah terlambat tgk! :D tsk. tsk.

Mesti ada yang tanya, habis tu yang selama ni ko ikt duk join ckp pasal hantu kak limah? ko reka citer la? cer-citer, cer-citer. ala.. lek luuuu~ huhu. kan sekarang internet di hujung jari, ape lagi bukak je la incik youtube, dapat je la korg tengok part-part yg best tuh. Ala, lagipon korang cter bukan the whole story, part-part yg gempak dan best jek pon korg duk sibuk ulang2. Aku tengok dah part tu dulu. Paling koman akan korang ulang, pasal SOLEY, SOLEY, KITA BAKOO and part Awie tanya kak limah pasal AC Mizal and cite Ucop punya kaki. kan? kan? haha. :p



Bukan ape, aku bukan penakut. cuma kurang berani jek. Hehe. Eh, ada la perbezaan. PENAKUT = hilang semua keberanian. kalau KURANG BERANI = partial or semi- berani tu masih ada. SEE. LARGE DIFFERENT kan? Plus aku mudah terbayang-bayang. Aku ni dah la jenis stay-up malam. Kalau ada siapa yg berani nk teman aku study, aku xkisah jugak. :D

Teringat satu peristiwa memalukan, harituh, time balek ke Mesir semula after Ops Piramid tu, dalam flight, sekali dapat pulak sit yang xbpe nak best sound dia, ingatkan salah earphone, dah tukar, rupa2nya, masalah tv tu. so, aku terpaksa la kena pasang volume paling kuat sekali. Kalau half mmg xdengar la. Setelah puas melihat movie, aku pun memilih untuk menonton Harry Potter and The Deathly Hallow. Tengok penuh kekhusyukan sambil makan popcorn, *ok.aku tipu* sekali PAP! terkuar ular dr citer tu, aku terus terjerit kuat gila dan **popcorn bertaburan dan mr. steward dengan baik hati mengutip satu persatu popcorn yg bertaburan. (ok. part popcorn, aku tipu lagi. hehe). Hah, xmemasal satu lorong aku serentak duk tengok aku. Mak cik Feran-ciss! kat sebelah dah mula membebel2 sebab ganggu konsenstrasi dia. Apa lagi muka yang boleh buat, selain muka slumber dan innocent! hehe. ala, bukan salah aku pun. it was an INVOLUNTARY ACTION and REFLEX. BELIEVE ME ! *merayu mcm nk nangis dan mata bulat comel2 mcm kucing puss dalm cter SHREK* haha.

i`m innocent.

Tapi nasib la, mamat hensem kat sebelah aku, i mean *sebelah aku tapi dipisah kan oleh lorong laluan steward* buat-buat mcm dia xdengar ape-ape. hah, ni baru gentleman! pandai cover line. hikhik. ( xtaw la kalau memang dia tengah khusyuk sgt tengok movie sbb tu xdengar). =,=

Hah, satu lagi. Harituh time sebelum riot, aku ngn housemate duk nak tgk cter Ngangkung, bajet berani la ni konon nak tgk cter hantu (padahal dah kehabisan stock movie). Sambil makan mee bakso yg order kt Pondok Kudek Sangke Mesir, ok bakso dia gila sedap. 5 star la i give! Muka penuh berselera nak makan, tapi hati agak rasa cuak-takut, sbb citer hantu dah start. Sekali tup tup, kuar bunyik2 seram di awal-awal citer. Aigoooo~ Selama ni xpernah pulak, citer hantu len kuar di awal2 citer, potong stim btol. Ok, xpe aku still buat2 berani, sekali PAPP, hah ko, kuar hantu warne biru dan keding-keding, dengan rambut yang cukup tidak bernutrisi, skin pun macam byk panau dan inflammation mungkin pus jugak ade! Dari selera makan membuak2 terus terkatup. Dari bakso 5 star tu trs jatuh xde star langsung. wekkk!

Mama kata, kalau kita xberani nnt time anak kita pun lagilah kurang berani jugak. Tiba-tiba aku rasa, aku ade idea cmne nak bg anak aku jadi berani. Kecik-kecik aku bagi dia tengok citer hantu sambil perkenalkan:

"nak, yang putih2 berselubung dan terloncat2 tu binatang, xyah tkot. nama dia Katak Putih. Dia spesis lain, anak tiri katak hijau".

amacam bernas x idea aku? hoho!



xmemasal ucop ni femes! XD terbaekkkkkk laaa.. lawok3 la kome ni! :)

24 January, 2011

SYMBATCH Part 2 - colourful of Dumyat.

assalamualaikum.

Tadi duk belek-belek gambar kt Dumyat. Macam-macam gaya dah aku tengok. Kelakar pun ade. Dan sangat banyak! huh, xlarat rasanya nak bukak satu2 serta nak upload. Aku rasa kalau lah kamera itu benda hidup dan boleh berkata-kata mcm cermin ratu jahat dalam citer SNOW WHITE n 7 DWARFS, mesti dia dah kutuk habis-habis.

"eh manusia xreti nak posing comel2 skit ker?" (ini khas tuk aku laa) :D
"oi. udah-udahlah tu amik gmbr, xlarat da aku ngadap muka korg.."

"lens aku sudah mahu pecah ini cukup la cam-whore tuuu.. "


jadi, sebab itu kamera xperlu bercakap-cakap! :D

tak banyak pembacaan kali ini hanya perlu scroll! :)

happy see-ing. >_0

sapa jumpa perkataan DUMYAT dapat hadiah! :D


semangat berpiknik, siap berbakul-bakul :)


punya la puas berpujuk-pujukan, menabur janji-janji manis, baru la ini dua org nak pergi. :p

bulatan manusia untuk senam aerobik!

nice kan our banner? ! (faz punya idea n the geng)


makanan2 piknik! :)

tu diaa.. kita punya juru2 aerobik profesional plus kak huessna. (tiada dlm gmbr)

yang ni plak, juru aerobik yg 'OVER-profesional'.. XD

kak wahidah a.k.a ex-housemate. :)

she`s my BFF!! ini lah sbb aku jeles ngn org kurus, haha klo amik gmbr lompat2, comel jek. klo aku dpt lompat cmni kan best. Tapi aku rase NSN patot amik dia ni jadi model video dlm BigCityDream. baru nmpk real, ye dak? model dlm tu xbpe nk bagus express muka dia.


mari ke lauttt.

see. lambakan kerang-kerangan dan siput-siputan.


I LOVE YOU...... emmm.. MAMA.. ^_^

my-step-sister-a.k.a-bff! :)


kerang fresh!

hasil tangkapan ahli-ahli usrah ku.. banyak!!

aku sayang korang. SERIUS! :)

aip aip! ape ni anak dara main lompat2! tsk2.

symbatch 08/09

inilah menara yg dibina betul-betul depan pertemuan dua air tu.

geng senget. :)

sweet sour memory group 3 A! :)


sebelum mengudurkan diri, berhenti menaip, izinkan saya mengakhiri entry ini dengan serangkap pantun.


ARAHAN PIHAK PENAJA:
*sila baca sambil bayangkan setiap perkataan dalam pantun ini dalam kepala anda*


nasi lemak buah bidara,
makan elok2 di tmpt terang,
menu hari ni sangat membuka selera,
nasi lemak dan sambal kerang.

haha! :p

kita tangguhkan dulu. yuk masakkk!
tatatititutu. :)







21 January, 2011

SYMBATCH Part 1 -mari mengutip kerang!

assalamualaikum.

alhamdulillah.. akhirnya aku sudah sampai ke zagazig terchenta setelah pulang dr berjaulah Dumyat @ Damietta. serius seronok. Bertambah seronok apabila jaulah kali ini adalah semua batch tahun 3 (08/09). Walaupun penat gila, tetapi bila bersama-sama dengan member, semuanya hilang. What is Dumyat?

ok. mari kite bercerita.
Tasik el-Manzalla.
Dumyat adalah salah satu negeri dalam Egypt. Daripada zagazig, kitorang ambil masa selama 2 jam lebih utk sampai. Lagi dekat dr Alexandria. Terdapat satu tasik kt Dumyat yang brnama Tasik El-Manzala. Tasik ini kaya dengan hasil lautan. Contohnya kerang, lala, ketam and sebagainya. Dan kat Dumyat jugak la di mana menjadi tempat2 persinggahan burung-burung seperti Flamingors, Spoonbilis, Kowak dan Bangau yang bermigrasi pada musim sejuk.


Ra`sul Bar.

Di Ra`sul Bar ini memang akan nampak banyak deretan restoran-restoran makanan laut (seafood). Kat sini jugaklah di mana pertemuan antara Laut Tengah dan Sungai Nil. Dan di situ telah dibina menara yang betul2 tepat di depan pertemuan air tawar dan air masin.

Dan banyak lagi tempat2 yang menarik di situ yang boleh korang lawati. Sila lah datang ke Egypt ye. Tapi serius kerang-kerang kt situ BESARRRRRRR GILAAAA.. kalah kot kerang kt Malaysia, kecik2 jek. Namun, besar mana pun kerang di sini, agak rugi sebab org arab kat sini tak reti makan kerang. Bila korang sampai jek kt tepi tasik tu, bersepah2 kerang. Tak de pon yang mengutip kecuali budak-budak Malaysia je lah. Orang arab reti makan LALA jek, itu pun xramai yang suka. Sebab apa? entah. Tak sempat nak kaji. Tapi bagus juga, kalau dorg reti makan kerang, harapan lah nak jumpa kerang berlambak tepi2 tasik dan mesti harga dia sangat mahal.
**LALA : seiras kepah tapi saiz dia kecik sikit

Tak cukup habis dikutip kat tepi-tepi tasik, tak puas hati lagi. Hah, masuk dalam tasik pulak pergi mengutip. Tak kisah baju basah lencun yang penting kerang dapat. Org arab tengok pelik jek kat ktorg. Terbongkok-bongkok kat tengah tasik mengutip, macam hape tah. HAHA. lantak ko lah arab! Kalau kauorang tahu kerang rebus dan masak sambal itu sedap, mesti kauorang pon join sekaki. :p Kitorang siap buat pertandingan, Smart Circle (usrah) sape kutip kerang terbanyak. serius best! Dan kitorg (aku, mim, erah) everytime jumpa kerang jerit kuat-kuat EUREKAAAAAAA...! huhhh.. release tension. Dan sesungguhnya SYMBATCH 08/09 memang terbahek la.. and i`m sooo happyyy! Lenkali kita buat pergi tempat lain plak ye.


hasil kutipan aku pada hari ini. Not bad! boleh la makan utk 2 minggu. :D


ni pulak hasil kutipan housemate aku. Campur yang ni, boleh lah sebulan punya stock.

kiri : size kerang Malaysia
kanan : size kerang Mesir

Mr. and Mrs. Crab!

Hierarki keluarga kerang yang bahagia.

mama kerang dan anak-anak perempuannya :)


sape kata ikan Haruan jek yang makan anak sendiri?


hah ko da kenapa? tersengih-sengih, macam KERANG BUSUK!

tapi ini bukan kerang busuk. ini fresh punya oke.

namun, kalau nak jumpa kerang-kerang ni sila dtg time musim sejuk sahaja.

ok. sekian persembahan pada hari ini.

p.s : Beta tidak dapat mengupload gambar2 kerana camera beta tertinggal di Malaysia pada summer lepas, jadi terpaksa la mamanda semua bersabar kerana beta akan pergi mengumpul gambar2 beta yang terselit2 di camera orang lain dan akan diupload segera mungkin.

p.p.s : sesapa budak zagazig yang lain nak kerang, boleh jek amik daripada aku.
















18 January, 2011

winter break my ♥ heart!

Hari ini aku dikejutkan lagi, bila seorang kawan tunjuk message kat aku.
from her mom.
"Sudah beli tiket untuk anda, nanti tengok kt email"

Before nih.
"Nisa, dont tell anyone, i`m going back to Malaysia"

sebelum itu,
"Aku balek Malaysia ni nisa, nak kirim ape2 tak"

semalamnya,
"Eh, ko taw x mane2 tiket murah, aku nak balek Malaysia"

kelmarinnya,
"nak g mahatoh jap, nak beli tiket nak balek Malaysia"

Kemudiannya,
"Eh, nisa taw x, (disebut nama2) dorang balek Malaysia"

Tengah2 makan tadi, diberitahu lagi
"eh, ada gak budak lelaki balek Malaysia"

dan waktu nak balek kuliah tadi,
salam2 ngan sorang classmate aku yang bakal fly malam ni...

WAHHHHH~!!!!!
best gila korang.
aku nak balek Malaysia jugak!
*jeles*jeles*jeles*

makin lama makin ramai pulak batch aku yang balek!
mogok ah ginih.
dia semacam satu penyakit, bila sorang balek, seramai2 balek.
habislah berkurangan penduduk di zagazig ini.

Balek-balek aku terus kol ngadu domba manja-manja kat mama
"Kenapa? Nak balek Malaysia jugak ker?"
mama tanya.
dalam hati memang cakap nak.
tapi cover dan anak baik ini pun jawab,

"eh, xde lah ma, saja nak ngadu2 kt mama. Adik exam pas winter break tkot xbaca buku, nanti kat Malaysia mesti main jek banyak. xpe lah."

padahal dalam hati terjerit-jerit nak cakap

"ADIK NAK BALEK MALAYSIA!! BOLEH MA?"

serius jeles.
kenapa exam lepas winter.
kalau x mesti aku balek jugak.
tapi xpe.
sabar nisa sabar.
takkan lari Malaysia tu.
alaa.. lagi berapa bulan jek pon
*ayat sedapkan hati*
nak g melancong kat luar negara, macam xberbaloi, sebab baru nak rancangkan,
gerenti kelam kabut plus mama xbagi pergi.
jadi untuk mengubat ulcer di hati ini
marilah kita pergi round-round Egypt dulu.

YUK KE BAHRIYAHHH!!!!
camping2 enjoy2!
bak kata orang kan
TAK KENAL MAKA TAK CINTA
so, aku kena kenal Egypt dulu baru lah aku jatuh cinta!
ye dakk?

Kepada yang nak balek Malaysia,
sila bawak balek makanan banyak2 ye
Take care
have a nice holiday! :)
kim salam kat family korang.
Bye-bye.
Nanti kita jumpa balek after winter break.



lagu untuk si homesick! :D

Bas Khas Untuk Wanita.

Pagi-pagi nak hilangkan takut dek dengar salakan anjing yang bersahut-sahutan (oh! tiba2 aku rindu bunyik ayam berkokok) aku pon pasang radio. Macam biasa port aku selalu lepak, klo tak kat sni atau mesti sini. Aku ni dah la pemalas nak membaca surat khabar, jadi sekurang-kurangnya aku xde lah macam katak bawah tempurung, xtaw langsung isu-isu kat malaysia. Kira up la sikit aku, mungkin mcm katak bawah kaca kot, transparent skit, xdelah mcm bawah tempurung, legap kot. (lama xdgr istilah sains dalam BM.)

Aku sangat tertarik dengan isu yang dorang bawa hari ini. Relevankah Bas Khas untu wanita disediakan? Dan jawapan aku YA. YES. NA`AM. AIWAH. of course tersangat-sangat relevan. 70% sangat bersetuju. aku tersenyum. Tengah2 bahagia senyum, ade satu sms yang dia hantar ke DJ, yang dia xpernah naik bas tapi dia rasa xberapa nak setuju. Eh, kau xpernah naek bus, mana kau tahu macammana. Naek bus la dulu bro, baru hang taw macammana feeling uh. Cakap banyak tarak guna oo.

Beban bukti aku yang pertama, dah mcm debat la plak. Menjaga keselamatan Perempuan (budak sekolah, org dah kerja, mahasiswi). Aku bukanlah anak org berada, setiap kali nak cuti, mak bapak jemput naek kereta mewah pergi asrama. So, naek bus adalah pilihan yang bijak dan jimat. Cuma kadangkala jek mak or pak cik aku amik. Waktu ayah aku ada, selalu la naek kereta. Lepas ayah aku xde, bus adalah pengangkutan aku yang utama. Bermacam2 kisah yang seriau, pahit aku pernah lalui.

Pernah time aku balek, dalam bus tu cume aku dengan driver bus jek tinggal. Seriau aku. Mak aku selalu pesan, kalau naek bus duduk paling depan sekali atau dekat dengan pintu senang nak lari kalau ade ape2. Biasa port aku kt tmpt duduk tengah-tengah sebab kat situ ade pintu, tp pintu tu rosak plak, terpaksa lah aku duduk depan. Sekali pak cik drebar duk jeling-jeling, tengok2 aku melalui cermin. Oh, ini bukan perasaan. It was real, bila aku tertoleh dia punya sengih mak aih lain macam. Aku dah cuak. Bukak mulut bacalah ape2 ayat pelindung diri, ayat kursi xyah ckap la berpuluh-puluh kali aku baca. Peluh jantan, peluh betina habis dah keluar. Aku doa adalah orang perempuan naek lepas ni. Owh lupa nak cakap, dari asrama aku nak ke rumah, aku kena naek bus tambang atau bas yang berhenti-henti tu. Sebab dia memang tak providedkan bus express. Tak ramai sangat orang kot.

Pastu tiba-tiba bas berhenti. Aku lega sikit, mesti ade orang naek. Aku harap ade orang perempuan, sekali yang naek, Mat Bangla! cheit. Tapi aku rasa relief la skit sbb ye la dalam hadiskan ade kata, "Apabila kamu berdua lelaki dan perempuan, syaitan akan jadi org ketiga". Sekurang-kurangnya ade Mat Bangla tu, syaitan jadi la org keempat! hehe~ sempat lagi tuh aku pikir benda2 mcm ni. HAHA. Mula-mula mat bangla duduk belakang, aku dah bajet2 macam selamat sikit, cuba-cubalah nak pejam mata nak tidur2 ayam sekejap. Mulut xhenti2 lagi baca, ye la, aku ni perempuan, macam-macam benda boleh berlaku. Baru nak lelap, sekali dengar mcm ade orang alih tempat, aku bukak mata tengok Mat Bangla tu duk sebaris dengan aku, kat tempat duduk belah sana sambil sengih2. ALLAH, aku dah tensi. Kacau daun betul, aku baru nak bagi mata aku rehat dah terpaksa berjaga. Dan korang bayangkan aku duduk bertiga dengan mereka itu selama 45 minit, sebelum ada mak cik datang selepas tu. Nauzubillah, tetapi macam2 boleh berlaku even hanya 45 minit right? dan alhamdulillah, aku bersyukur tak terhingga pada ALLAH, kerana menyelamatkan aku daripada apa-apa berlaku.

Itu bas tambang. Bas express pun jangan cakap xde benda berlaku. Kawan aku pernah kena ade budak lelaki sengaja letakkan kepala atas bahu dan macam2 berlaku. Kena raba time tertidur dalam bas, oh banyak sudah berlaku. Ingat lagi kes seorang pegawai petronas yang dirogol pastu di bunuh. Kejam bukan? Mencegah lebih baik daripada mengubati. Mahkota wanita itu sangat berharga once tercarik, macam mana nak ganti balek?

oh kenyataan di atas bukanlah membawa maksud aku prejudis terhadap lelaki. oh tidak! cuma ye la sekarang pun perempuan pakai gak seksi, xboleh salahkan pihak lelaki jek. Jadi untuk fair and square kita asingkan lah. Menjaga wanita dan juga lelaki. Sebab dua-dua adalah manusia dan senang tergoda dengan bisikan syaitan. Tapi jangan pulak semua bas di asingkan betul2, kang bagi pasangan yang berkahwin dan ade anak susah pulak. Laki bas sana isteri bas lain. payah tu. Betul, mungkin ada yang kata, kalau benda nak jadi tu kat mana-mana pun boleh jadi, dan kalau xnak jadi mana-mana pun boleh xjadi. Tapi harus ingat, manusia ada pilihan juga. ALLAH itu bukan zalim. Kita usaha, berdoa, kita memohon, ALLAH maha mendengar dan mengetahui segala sesuatu. waallahua`alam.

Sekadar pandangan untuk menghabiskan masa-masa sebelum azan subuh. :)




aku terpikir,kalau bus perempuan memang diwujudkanlah, mesti warna pink pastu ade bunga-bunga. kiut oh! :)

13 January, 2011

140111




Sanah helwa ya gamilah
Happy birthday to you
Selamat Hari Lahir
saeng-il chugha

dan selamat selamat serta selamat kakakku yang tambun!


Pertama-tama kali aku rasa bersyukur sebab aku jauh daripada ko, maka dgn automatiknya save duit aku. Tak yah la nak wat surprise2 pergi uni ko, berpakat2 dgn member2 ko tuk pikir idea prank, pastu kena beli hadiah dan beli kek. hehe. Cuma mengeluarkan modal sedikit dengan men-calling ko untuk wish, dan hanya mengorbankan sedikit tenaga memerah otak buat post untuk ko. Owh bersyukurnya aku.

Sekali lagi. Happy Birthday akak. Sila sedar diri umur anda sudah meningkat sebanyak DUA PULUH DUA TAHUN (22). Tua dah ko kak. Aku rasa macam baru semalam jek ko ajar aku men beskal. Cepatnya masa berlalu kan? Rindu pula zaman kita kecik2 comel dulu.

So, sempena dengan tarikh 14 Jan 2011. Aku ada 14 Kata-kata tuk ko.


1) semoga dengan meningkatnya umur ko ni, maka tingkatkanlah jugak iman, amal serta sewaktu dengannya.
2) Sila matangkan diri anda. Orang dulu-dulu kata, kalau umur sebaya ko ni dulu, anak da 10 org. So, be matured akak! :D
3) Semoga ko panjang umur, murah rezeki.
4) Semoga ko cemerlang gemilang terbilang dalam pelajaran dan apa jua bidang
5) Moga ko dapat capai apa jua impian, cita2, cinta (eh?). :D
6) Kalau da jumpa bakal abang ipar yang best, xpe, adik benarkan ko kawen. ahaks.
7) Make sure kawen dan tunang tu WAJIB adik ada.
8) Moga ko cepat kaya. Jangan lupa2 daratan lak nanti pastu belanja aku sekali.
9) Ingat abah, mama dan adik SENANTIASA.
10) Jangan lupa makan ubat kalau sakit. Jaga kesihatan.
11) Hadiah besday adik arituh mana? Tak de pon.
12) Daku sayang anda.
13) Semoga azam tahun ini tercapai dengan jayanya.
14) sepanjang 22 thn ini, adik memohon kemaafan kalau adik selalu menyakitkan hati akak. *walaupun hakikat adalah sebaliknya* HAHA.

dulu :


sekarang :

eh! eh! silap :p

SELAMAT HARI LAHIR AKAKKU SAYANG.


akak anda wajib dengar lagu di bawah. :)


one of my favorites.

LEELOOS TUNE : Maksim Mrvica



p/s : ingat nak upload keyboard aku main spesel tuk besday girl td, tp lembap pulak malas la.








Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger